Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blänke, tröstan

Och vi vandrar, obekända
längs havsbrynets frostbelupna stigar
strövar utkanter och isbryt
det är den tid på året
då allting är för sent, och vi rasar
genom vindbrunnar och råkar

och omärkliga grynnor under isen
rudorna som sover under leran

men det står en glöd av mareld
över vintersköra vatten
vrider färjorna stål och isbrytartänder
snöblänk stillar vågor tysta
slätar dem till siden och drivved

och höstrankor längs spaljéernas nät
och snöbärsbuskar ännu i bersån

det är en tröst
att du lever




Fri vers av Grävling
Läst 247 gånger
Publicerad 2011-12-30 20:32



Bookmark and Share


  Casbah* VIP
makalös..ja natur..ett språk från ett annat decennium men..makalös vacker och nutida på ditt personliga sätt.
2011-12-31

    Shush
Utomjordiskt vackert och bra skrivet, språket är en klängväxt att ta sig igenom.
2011-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling