Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Engelska sjukan



Som om det spelade nån roll så ser man
Hur en domare ”täcker sitt huve”
Med en svart duk
Ett huve som för övrigt är täckt med
En fjollig peruk, likt nån teater
Och det kanske säger mer om ”rätten”
Än man anar, ”allt är en teater”

Beaktande av var det är, ett centralställe, centralort
Ett huvudkontor om man så vill säga
London, ett huvud kontor för kanske det värsta av
Terror centrum som nånsin funnits….
I världen, möjligen kan Rom jämföres med
Dess ondskefulla konsekvens…

Men domaren uttalar dödsdomen, utan några problem
Som om ”duken” och det andra spektaklet skulle vara
Nåt slags frikännande för det han gör…
Om den dömde vart ”adelsman” eller nåt
Så hade han knappast ens åtalats

Denna gång var det film, dock
Abbey road, men det visar på vilket helvete
Som det ”gamla England” stod för
Värre är kanske att det finns en del kvar
I detta så av vissa ”prisade” engelska
Spektaklet med sina lorder och annan skit…
”engelska sjukan”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 145 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-12-31 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO