Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vill egentligen riva bort det sista stycket o skriva om ett lyckligare slut.


.havet.

du beskriver oss som två öar.
jag ser oss som en flod.
en våg. en rörelse.
en kraft.


älsking. för mig är vi havet.


bland virlarna blandas allt.
ditt mörka. mitt vita.
tvärtom.
vad är början. och slutet.
glömt för längesedan.
det kan vara. himmelskt lugn.
och. demoniskt oväder. samtidigt.
och allt är. Du. Jag.

så när jag säger att jag hatar mig själv.
så är det som att säga att jag hatar havet.

ön brister. rämnar. Och dras ner i djupen.
och förgörs sakta.
slukad.
kuvad under sitt eget tryck för han
inte mäktade med sin egen spegebild.
som säger att han är en. skild. från alla.
för evigt. skild.

så. låt oss slå sönder alla spegelbilder.
som säger att vi är skilda.
Och gifta oss med havet.

men ack. förgäves. ön står kvar.
och mäktar inte med att se ned mot havets djup.
av rädslan att ytan ska fånga hans ljus.
det enda som finns kvar är att bada i den strålglans
som ön från andra sidan oceanen sprider.
men då brister han inombords.
i denna menlösa kamp. att inte förlora sig själv.
men ändå. vilja. bli vi.
en. en enda. enhet.




Fri vers av devious
Läst 303 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-01 19:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

devious
devious