Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

håll ut

vindarna vänder
stå kvar tiden står still inget händer
slå ett slag
Vintern frossar mot vårens varma buk
varit mörkt ett tag men även dysterheten har ett slut
Isen hårdnar trots vårens timma slår
När mörkret hårdnat fast i dig så måste du slå ett slag
Nordanvinden kommer att vända och kusten ska bli varm
Och ljuset skall segra mer o mer dag för dag
Snart sipprar en ett frö fram från kölen och låter dig blomma ut
Då behöver du inte se så frusen ut

Håll ut vintern har ett slut
Håll ut även dystra miner brister till slut

Och när svärtan är som starkast så står ljuset snart på lut
Minns vi hur våren smekte bort de frusna tårarna från din kind
Hur ljumna kvällar tröstade bort kölen från din själ
Snart kommer det där skottet som du har sått
Att slå ut i fulla slag

Håll ut vintern har ett slut
Håll ut även dystra miner behöver komma ut.

När svärtan är svartast skall jag stå med dig
När vinden slår som hårdast ska jag trösta dig

Håll ut även dystra miner behöver komma ut
Håll ut vintern vänder till slut

Det vara bara en stund sen
Som jag mötte din varma blick
Det var bara en blund sen
Som vi delade en kick




Fri vers av devious
Läst 166 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-18 09:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

devious
devious