Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kinesiska lyktor

 

någon kväll denna vinter var det frost
och gnistrande stjärnor

en kinesisk rispapperslykta steg
ljudlöst
lysande upp i himlen

och ett storögt barn följde den med blicken
för att se den bli allt mindre
och slutligen försvinna
någonstans vid Karlavagnens tistelstång

mörker och ljus
midvintermörker och varm låga
värme som lyfter
och blänk av förundran i ett barns öga

så ska jag minnas denna vinter
just så 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 377 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-01-01 20:42



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Flytande lanternor" benämns de i dagens blad.
2012-01-02

  Lili Samuelsson VIP
men du. du skriver ju så vackert och nära att jag blir alldeles varm av denna poesi. lysande
2012-01-01

  Eva Langrath VIP
Ett fint fångat ögonblick
2012-01-01

    AA VIP
Vackert med dessa lyktor.....fint fångat.
2012-01-01

  Ingela Svenson VIP
dessa lyktor som steg mot natthimlen inatt, stilla som en önskan!
2012-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Såg också en sådan där lykta.
Men är de inte thailändska?
2012-01-01

  Ronny Berk
underbar poesi med nyårs budskap ! det alternativa fyrverkeriet förtjänstfullt marknadsfört; erkänner, berörs av barns ögon som följer...
2012-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger