Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
standardhöjning


ladugård

det hässjade höet
luktade sommar
ofta klöverhö
det drog mest mjölk

vi barn trampade
efter takstolar
och sparrar

höet saltades
mellan varje lass
så höll det bättre
och korna slapp salttillskott

rännet fylldes
och forladan
höet isolerade
vinterkylan

drömmande kor
rörde sig sävligt
i båsen
katterna spann

lågvarv
mellan utgödsling
mjölkning
och forning

det är
annorlunda nu
gamla ladugårdar
drömmer tomma

men i våran dal
reser sig en ny ladugård
och man kan se
och höra

hur korna
på andra sidan vägen
drömmer om
att få flytta in

dom blir säkert
klappade även i framtiden
så är det
på den gården




Fri vers av tom boreland
Läst 250 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-01 23:11

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  HelenaW
Jag känner alla lukterna, minnen och bilder som rusar förbi. Värmen i lagårn när vinterstormarna rasar där utanför. Sommarens första koskutt utför slänten, stångandest, hoppandes.. "La hö" hela den heta sommaren, svettandes skottande med blickar upp mot mörkblåa upptornande regnmoln.. Det var tider det.. Fin dikt!
2012-01-03

  anits VIP
mycket fint skrivet om förr och
hur det är nu
2012-01-01

  Ingela Svenson VIP
Jag tänker hemlängtan, där hem är barndom; ja, om man kunde återvända lite grann, se sig själv
2012-01-01

  Maria T
Drömmen om en klöveräng
mitt i vinterrusket
2012-01-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland