Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ylva Johansson, m fl, i olika stadier av dränering eller stöld av folket, rent ut sagt... Skillnad mot borgarna är att de är "öppet egoistiska" annars är det lika illa de med...


Standardiseringskommisionen




Vem har som standard detta?

Han/hon har dubbel lön
Dubbelt boende
Dubbla budskap
Dubbel moral
(dubbelt upp med fruar, eller ”nåt”)
(ja eller män då, för det är ju jämlikhet)
(numer)

Dubbel lön, inte bara i storlek utan i antal
Dubbelt boende, ja rum på riksdan + extra lägenhet
Sen nåt som kallas hemma, det har han råd med
Kallar en del för kontor så betalar det en del, en hel del
(ja vi betalar alltså, skattebetalarna)

Dubbla budskap, ja vi ska spara… men inte han/hon
Vi ska ha sämre sjukersättning men inte han(hon
Dubbel moral, ja det sammanfattar allt ovan
+ en massa till….

Låter det inte som en socialdemokratiskt politiker?
Liksom ”upp i dan” liksom?
Rixdax politiker, eller högre tjänsteman i byråkratsvängen
Men med samma villkor oftast
OCH SAMMA betalare…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 156 gånger
Publicerad 2012-01-02 18:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Har jag gått och lagt mej så har jag gått och lagt mej..."
2012-01-02
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO