Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är invasion av, lågr betalda arbetare, det är liksom de enda de har att tillgå, ingen kunskap men låg kostnad... EU direktivens eviga baksida


Snubberiet



De ringde en snubbe han ville höra om
Inhyrd arbetskraft
För jag har haft företag så ibland ringer det suspekta samtal
Detta var ett

Och jag nämnde att de/han kanske var intresserad av
Lite kunnande folk så jag kanske kunde hyra ut mej
Vid tillfälle men det passade inte
För jag var svensk, uppenbarligen

Ekonomi rasismen är inte bara emot seriositet
Och seriösa människor
Nej de är mot svenskar ö h t
För vi vill ju ha lite betalt

De vill ju hyra in en ryss eller lett
Ge han eller hon en spottstyver
Och det kan va 3 led eller mer
Och alla ska ju va med och dubbla

Ja om de nu kan ordna detta med uthyrningar via nåt
Skumt bolag som kallas seriöst men aldrig betalar skatt
Då är den svenska arbetaren alltför ”dyr” men framförallt
Alldeles för medveten om arbetsrätt och löner

Och sånt gillar inte dessa skumrask affärare
För att kalla dem affärs män känns rätt fel
Fel att kalla det rätt
Rätt att kalla det fel




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 107 gånger
Publicerad 2012-01-02 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO