Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irian / gränsmarker

Bakom ögonen, hypnagoga tecken
en nattfjärils outtalbart hemliga namn
bivaxets konstruktion, dess geometriska form
och tunna poeter med svårt gröna ögon
som likt insekter navigerar nära eld
räknar sina vingar
i sömnens gränstillstånd,
en enda minut med dig:
du skriver sagor som får mig att gråta
i din hand ligger sällsynta frön
stjärnembryon i ditt bröst
och jag minns uråldriga namn och platser
aldrig tecknade bilder
och symfonier utan toner
du ber mig kupa mina händer till en skål
släpper sömnen i dem som ett vatten




Fri vers av Grävling
Läst 661 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-01-03 02:05



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Ord som lämnar avtryck
2012-07-19

  ULJO
Snyggt
2012-07-17

  Aisha VIP
bokmärker!
2012-01-12

  Anoo Niskanen VIP
Mycket bra!
2012-01-03

  Casbah* VIP
...bra.. ..japp..helt enkelt.. bra
2012-01-03

  Nanna X
sån snygg glidning från naturbilderna över till människan. du skriver så klart och vackert!
2012-01-03

    ej medlem längre
Oj, stor poesi. Tavlan fylls på tills den blir levande som drömmen.
2012-01-03

    ej medlem längre
underbar dikt--bokmärkes--Mats
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling