Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tillbaka till tolvraders växelrim...




när hjärtat blir glashalt (Osjungen ängel 12.1)

 

 

 

 

 







Den här vintern är mörk som en asfalt

utan snö som kan smälta ditt blod

Livet slirar när hjärtat blir glashalt

tumlar runt på vår hårdaste jord



På min cykel där sitter nu dubbdäck

Du behöver ej sånt, du kör häst

Fastän falla för mig är en skamfläck

kan du skratta, i snön det går bäst



Vi har ridit mot världen runt gathörn

ifrån regnstängda fönster till ljus

Skall jag vakna igen ur min björnsömn

kommer marken att sväva som du



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-03 17:59



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Blir rörd av era uppskattningar, nästan ännu mer än när jag skrev den...

Så härligt då hästen att jag behöll formuleringen! Den fanns där först, sen fundera jag på att ändra till "mörk såsom asfalt" eller "mörk, mörk som asfalt", men det kändes som att förstöra en nerv. Jodå, två asfalter skulle krävt en mer utbroderad historia, om trottoarer eller så...
2012-01-04

  cilax VIP
älskar första strofen. En asfalt, bara så bra! Inte att förväxla med två asfalter liksom
2012-01-04

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Wow, vilken tjusig dikt!
2012-01-03

  Nanna X
åh vacker! jag gillar dina rim: dubbdäck och skamfläck, gathörn och björnsömn. och rubriken är oemotståndlig.
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP