Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sann historia från min ungdom


En lödagskväll 1965

Vinflaskan placerades bakom en häck. Styrde stegen mot gympasalen där det denna lördag var dans. City Stombers spelade upp till dans i bästa dixie stil. Med halva vinaren uppdrucken så vågade jag bjuda upp, tjejerna var placerade på ena sidan mot ribbstolarna i gympasalen, killarna stod på andra sidan och spanade in tjejerna. Efter några danser var det så dags gå ut till häcken för att dricka några klunkar av vinet som kostat 4, 75 på bolaget. Passade också på att ta en gigg av märket Gaulloises. Sen var jag redo för nya danser och errövningar.

Modet måste upp mer så det blev ut till häcken ännu en gång för att dricka det sista vinet. Då ropade någon på mej, var skall du gå sa en tjej, dricka upp mitt vin, sa jag. Följ med mej hem, sa hom, jag har vin hemma och mina föräldrar är borta. Den natten lärde hon mej allt om kärlek eller var det hur man älskar, hon var 4 år äldre och en gudinna tyckte jag. Mitt första samlag var avklart i livet men inte det sista.




Fri vers av Lars E Jönsson
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-03 18:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lars E Jönsson
Lars E Jönsson