Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vår verklighet


vinterhav

vinterhavet ,tunga sjöar
mörka vatten
reser sig
och kliar våldsamt
varenda stenblock
i pirarna

vattnet slickar
kajerna
bryggorna
syns i bland

kollar förtöjningar
med isregn i ansiktet
lägger ytterligare
ett spring
för sydvästen

belysningens
gula sken
förstärker
de vita vågmustaschernas lek
i hamninloppet

tar ännu en lov
efter kajen
kollar och kollar
smeker relingen

jag är snart
här igen




Fri vers av tom boreland
Läst 303 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-03 22:38

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Så kan en hård verkllighet bli en poetisk dikt!
2012-01-04

  anits VIP
Mycket tankeväckande skrivet
om hur det är när vädret inte
går att bestämma över
2012-01-04

  Daniel_78 VIP
Blåsten i skägget, det vinande, isande
Din dikt får mig att tänka på slitet
för att få hummern på bordet till nyår
2012-01-03
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland