Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte bara nassar som var svin




De kom dit, det var liksom ett slags möte, en uppgörelse, med dessa förhatliga judar, för de var ju det med sina stora, ofta krokiga näsor, eller feta huven, förhatliga sen åthundraden.
Nu skulle det göras upp, och man började med det redan innan nazisterna kom, ja eller tyskar sa man ju. Germaner, deutschen de fanns många namn…

Och det fanns i varje land, varje stad, varje by, nästan, nån eller några som var fanatiska och man började på sina håll morden, utrotningen innan, man ens hört kanonerna, eller rasslet av de larvgående stridsvagnarna…
Man t o m utförde morden åt de tyska bödlarna innan, de kommit dit…
Men de var innan lägren och utrotningens tid, man bedrev detta under tiden som de nyfikna, de fanatiska, de protyska kommit dit för att se, ”den slutgiltiga lösningen”

Sen förnekade många, ja nästan alla, vi visste inget, sa man…visste inte… visst inte…

Man kan förstå om vissa, inte visste, inte hade det för sej, inte kunde tro på sådant, för de var emot mänskligheten men… vissa hade ju sett eländet, stått med en grupp, de var nästan som en söndagsutfykt, ett ”turist mål” evenemang….

Så såg man på sina ställen och vissa människor där…. Inte alla inte överallt men på många iställen, i Europa i början av kriget…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 189 gånger
Publicerad 2012-01-04 20:14



Bookmark and Share


  RogerIvan
Först vill jag påpeka att jag inte på ngt vis försvarar detta. men det är naivt att tro att tyskarna skiljer sig från resten av världsbefolkningen i detta avseende. För under rätt/fel omständigheter så reagerar mer eller mindre de flesta människor på liknande sätt. Visst försöker många blunda för sitt eget beteende o peka finger åt en lämplig syndabock.
Men...
Sök bara lite på tex.
How racist are you? Jane Elliot
Milgram obedience experience
Stanford prison experiment
Little albert experiment

mm... det finns hur mkt som helst, om man bara söker lite information
2012-01-05

  LassO
ja på ett sätt men det finns många slags judehat...
Men redan på 70 talet, innan invasionen av Sovjet så hade man ett "stormöte" mellan "alla arabländer" där man hade en paroll: VI ska driva dom ut i havet" Erik Edin (Lasse o Bertils far) berättade om det han bodde där då... han hade foto på det med. Men jag kan inte minnas att nån reporter nånsin, nämnt nåt sådant... Men det fanns banderoller uppspända över vägen på det i mängd om jag minns rätt.
2012-01-04

  Larz Gustafsson VIP
Vilka det är som ligger bakom judehatet i dag - förutom nazisterna - vet vi ju.
2012-01-04
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO