Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utredning förnöjer eller fördröjer


Nu ska man utreda behandlingen av snuten
På läkaren angående fallet med barnet som dog
Så man ska utreda
Man undrar blir den rättvis då, i alla fall?

Men med det lilla kunskap jag har om det så
Är det mer eller mindre kutym
Rentav en målsättning
Att misstänkta ska behandlas illa

De ska liksom känna sej skyldiga
Fast de inte är det
Få dem att erkänna
Fast de inte gjort nåt

Ett av sätten att ordna det är att
Behandla folk illa
Upplys inte om deras rättigheter
Det som man ser i filmer gäller inte, i Sverige

Antingen så är man inte skyldig att säga det
Eller också så struntar man i det
Statsministern mumlar mer, ”Sverige är en rättsstat”
Men fler och fler blir tveksamma




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 137 gånger
Publicerad 2012-01-05 00:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO