Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart hundra år sen


Snart hundra år
100 år inte riktigt
kanske är det nåt som fattas av år innan
men 100 år av tragik

En man förlorade sin far när han plöjde
Han var bara 7 år pojken
När en mer än en då 60 år gammal sprängmina
Dödade hans far

4000 mil av skyttegravar grävdes
som öppna gravar
som nedgrävda tunnlar än idag finns tunnlarna kvar
fyllda med vatten, kval, tragik och sorg

Än idag, 90 år efter krigets slut
närmare 100 år från dess början
finns de folk som jobbar enbart med, varje dag
minröjning och ta rätt på gamla osprängda projektiler

Fyllda med död och pina
Senapsgas via mina
Historien gör sej påmind och i dessa fall
Är den inte "vacker"…

De som jobbar med det är numer, i tid
Barnbarn eller barnbarnbarns eller rentav mer
Längre ifrån men än idag kan dessa snart 100 år
Gamla projektiler döda, det ger perspektiv




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-07 00:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO