Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var länge sen men jag minns... jag var 20 år när pappa dog


Vår icke existerande relation

Jag kände mig skyldig
när du gick bort

inte skyldig till att du dog
men för att jag låste in
känslor
och kastade bort nyckeln

Jag öppnade aldrig mer den lådan

Jag kände mig skyldig
för att jag blundade så hårt
tvingade tårar att ta annan väg

Min själ drunknade nästan
för jag var dålig på att simma
Jag fick många kallsupar
men jag lyckades att ta mig i land

Kanske blundade jag för osäkerheten
om att du visste att jag fanns
att jag var din dotter på riktigt

Du sa aldrig att du älskade mig
det måste man göra för att man ska veta

jag behövde veta så mycket som du
aldrig ville berätta för mig

det var kanske därför jag blundade
och sänkte ner mig själv i tystnad

men jag älskade dig
kunde inte förstå att du inte fanns mer

på pendeltåget tittade jag ut genom fönstret
jag såg inte landskapet utanför
utan bara vår icke existerande relation

Jag kämpade mot tårar då och ville bara
att Stockholmska landskapet skulle nå
mitt synfält
men jag såg bara vårt liv som inte längre fanns




Fri vers av Maiah VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-01-06 22:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra skrivet
2012-01-07

  Peter Grahn
Jag hoppas min dotter slipper skriva så vackert om mig.
2012-01-06

    ej medlem längre
Starkt...finns ofta så mycket osagt
2012-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP