Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja man kan undra om inte även världen är svartvit, han som fängslades var i alla fall svart, inte vit, för där vet vi att det är annorlunda


För en svartvit TV

Ibland så undrar man över saker man hört vad hände, sen….
Tänker på den svarte amerikanen som åkte fast
För att han stulit en svart TV i början på 70 talet
Han satt inne fortfarande i slutet på 90 talet
20 år av liv som staten stulit känns värre
känns som om en sån domare förtjänar nästan dödstraff
för sitt sött att använda sitt förtroendeuppdrag på

Tänk att åka fast för en stöld av en TV
Typ 1970
Och sen, sitta kvar inne efter 1990
Vad är det för värld?
Eller han också i USA som började avtjäna sitt straff
Före 1910 men släpps på 70 talet
Vad tänkte han på då?
Vad hände sen?
Han missade nästan ett helt århundrade

Alla dessa frågor
Som aldrig får svar
Och man undrar ibland över
Det är som att fråga vinden var den kommer ifrån
Och vart den är på väg
Men 20 år för en svartvit TV
Vad hade de inte då blivit för en färg?




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 111 gånger
Publicerad 2012-01-07 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO