Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den nya överklassen



Den nya överklassen, strax under
Med slipsstassen är som
De gamla men över, de vanliga
Tjänstemän och politiker
De kan gå på ett ut
De ”jobbar mest på” att ägna åt sej själva

Pension på pension på pension…
Avgångs vederlag på avgångsvederlag
De är de som får avgång men det är vi
Som får betala för det, först ska vi försörja de som
Anställde, sen får vi betala för de som avställda
Och alltid ska de vara välbeställda, de kallar det för
”tillgång och efterfrågan”

Men det är mest de själva som kallar
Att de är efterfrågade
Ett skamlöst beteende
Men de som inte har skam låtsas inte heller
Att det finns nåt sånt…. som ”skam”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-20 00:25



Bookmark and Share


  solyot
Those people are selling humanity into slavery! They are the agents of the new world order, actually new world disorder. George Orwell’s 1984 is here!
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO