Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag knackade på din dörr...


Jag stod
Utanför ditt hus igår
Vid ditt hus
Framför din dörr

Jag gick fram
Till din dörr igår
Dörren till ditt hus
Där stod jag
Framför din dörr
Till ditt hus igår

Jag knackade
På dörren
Till ditt hus igår
Knackade försiktigt och tyst
På dörren till ditt hus
Men ingen var hemma
Ingen öppnade
Det var tyst
Lamporna var släckta

Jag kände på handtaget
På dörren
Till ditt hus igår
Det var olåst
Dören var öppen
Och jag gick in
Inte för att stjäla
Inte för att ta
Bara för att ge

Jag kom in
I din hall igår
Och såg hundra
Nya dörrar
Alla med nycklar
Lagda i askar
I din hall igår

Jag var i ditt hus igår
I din hall
Såg alla dörrar
Och måste välja en

Jag tog en nyckel
Ur sin ask
Låste försiktigt upp
Gick in
Stängde dörren bakom mig
Men fann bara mörker
Fann bara tystnad
I ditt rum i ditt hus igår

Det var så tyst
Så tyst som det var
Hos mig
I det hus som jag lämnat
För att söka dej
I ditt hus igår

Jag ropade ditt namn
Jag viskade och skrek
Jag tände ljus
Men ingenstans
Fanns du att finna
I ditt hus igår

Jag gick ut
Genom bakdörren
Från ditt hus igår

Men jag vet
Att jag kommer tillbaka
En annan dag
För att prova
En annan nyckel
Till ett annat rum
I ditt hus
En annan dag

Min vän
Min älskade

Tror du
Att jag någonsin
Hittar rätt nyckel
I rätt ask
Till rätt dörr

Min vackra vän
Du underbara kvinna

Tror du
Att jag någonsin
Hittar rätt nyckel

Till ditt allra vackraste

Innersta rum...?




TT

(c) 2012




Fri vers av TT
Läst 288 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-01-08 11:06



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
fint skaldat..längtan
2012-01-08

    lory
fint skrivet,hoppas att nycklen går in i hennes hjärta
2012-01-08

  Maiah VIP
Drömskt ögonblick
2012-01-08

    ej medlem längre
Du tar mig med på en resa med dina ord....långt bort...till en underbar dröm.
2012-01-08

    svarta ängeln
Blev så tagen av texten...vacker; är allt jag an säga, jag är mållös...

= Dagens text!
2012-01-08

  Rise Little One
mycket bra metaforer inbäddad i dörrar och nycklar.... Knackande ord gav stark effekt på längtan, saknad och ett ivrigt hopp för det fina...
2012-01-08

  Hanna Mari Wallin
så fint skrivet
någon av alla dessa nycklar
kommer att leda till hennes innersta rum...
2012-01-08

    Birgersdotter VIP
Bra skrivet...med alla nya dörrar och nycklar..hoppas och tror du hittar rätt
2012-01-08
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT