Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innanför din dörr...


Jag somnade
Utanför ditt hus inatt
Utanför ditt hus
Vid din dörr

Jag vaknade
Utanför din dörr imorse
Vid dörren till ditt hus
Där låg jag naken
Framför din dörr
Till ditt hus imorse

Jag knackade
På dörren
Till ditt hus igår
Skrev en lapp
Som jag fäste
Med en kyss
På dörren
Till ditt hus igår

I ditt hus
Var lamporna var släckta
När jag somnade
Framför din dörr igår

Jag vaknade
Vid ditt hus imorse
Du lät mej komma in
I din hall
Och jag såg nittionio
Nya dörrar
Med glänsande nycklar
Lagda i askar
I din hall imorse

Jag tog en ny nyckel
Ur sin ask
Låste försiktigt upp
Gick in
Stängde åter
Dörren bakom mig
Och fann
Att du lämnat något åt mej
Något litet
Inget stort
Inget löfte
Men heller inget avsked
Du lämnade mej något vackert
För mej att finna
Som jag fann imorse
I ditt hus

För tystnaden i det hus
Som jag lämnat
För att söka dej
Ekar ännu ödsligt

Mellan väggarna
Där jag skrivit ditt namn
Med mina fingrar
På väggarna
I mitt hus
Ekar ännu tystnaden
I väntan på dej

Jag viskade tyst till dej inatt
Jag tände ett ljus
Du hörde och såg
Och viskade tillbaka
Att du vill mej väl
Och lämnade mej något litet
Men ändå
Mer värt än allt guld

Jag kommer tillbaka
Till ditt hus igen
En annan dag
För att prova
En annan nyckel
Av de nittioåtta som finns kvar
I ett annat lås
Till ett annat rum
I ditt hus
En annan dag

Och jag önskar
Inget annat
Än att jag snart

Hittar rätt nyckel
Till ditt allra vackraste innersta rum

Att jag hittar nyckeln

Till ditt hjärta...




TT

(c) 2012




Fri vers av TT
Läst 279 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-01-09 09:24



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Mycket vackert skriver du om Kärleken och Tålamodet, som ibland krävs för att nå in i det allra vackraste rummet .. för att för alltid få stanna där ...
2012-01-09

  Armo
Den löper en fin röd tråd omgärdad av kärlek och längtan genom din text. Och säkert är det meningen att att dikten ska väcka hopp men hos mig skapade den bara ångest.. 98 jävla nycklar till!!! Jag skulle aldrig orka vänta på någon så länge, men det är ju jag och min värld, och min värld är inte din eller andras.

Det är ändå med en finkänslighet och skörhet som du målar fram denna poem och den är vacker trots att den väcker ångest hos mig :/
2012-01-09

    lory
berörande vacker ..hoppas att bara din dörr glänser KÄRLEK på båda sidor av längtan
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

TT
TT