Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Munkens stilla leende

åldrig och nyfödd
sitter munken i lotusställning
han andas och han andas inte
han lever och han lever inte

han är örnens blick
i morgonsolens skarpa ljus
han är tigerns snabbhet
i djungelns ångande halvmörker

han är centurionen som släcker törsten
i det lilla källsprånget
invid Via Appia

han danser runt stockelden
och han ser de glödande sotflagorna
stiga mot sjärnhimlen

han hör sitt barns första skrik
han skakar i stormelden
och han somnar
till havets mullrande sång

liv läggs till liv
så illusoriskt
att munken stilla ler






Fri vers av Riztag
Läst 307 gånger
Publicerad 2006-01-20 20:24



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här var spännande att läsa..."han var örnens blick...tigerns snabbhet...invid via appia...dansar runt stockelden...skakar i stormelden...somnar till havets mullrande sång....bravo
2006-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Riztag