Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten nutidsramsa


Tio små byråkrater

tio små byråkrater
hade konferens i Rio
en fick en konstig sjukdom
så var dom bara nio

nio små byråkrater
jobbade med måtta
en jobbade så litet
att dom blev bara åtta

åtta små byråkrater
hade avgångsintervju
fast bara en fick sluta
så dom blev ändå sju

sju små byråkrater
tog ut så mycket flex
att en försvann för alltid
så var dom bara sex

sex små byråkrater
ville helst gå hem
en blev snabbt gravid
och så var dom bara fem

fem små byråkrater
blev på kursgården rätt yra
en somnade i bastun
och så var dom bara fyra

fyra små byråkrater
tyckte inget skulle ske
och då skedde det så litet
att dom blev bara tre

tre små byråkrater
fick på friskvården gå
och bränna fett i massor
så dom smalt ner till två

två små byråkrater
tyckte arbetet gav men
så en fick sjukpension
och så var dom bara en

en liten byråkrat
skulle effektivisera
och lyckades med jobbet
så nu finns han inte mera

när byråkraterna var slut
höjdes skatten utan prut
snart fanns nya byråkrater
som lärde folket veta hut






Fri vers av Riztag
Läst 297 gånger
Publicerad 2006-01-21 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Riztag