Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Överlämnad till dig


avskalad till hjärtat,
brusten
och oren,
mina rester är serverade
inför nattens måltid
med dig

tag och drick här av alla,
detta är mitt blod
som blir utgjutet för er


jag ger dig min hud,
överlämnar min kropp,
- allt utom min själ ger jag till dig

varje steg jag tar,
oavsett riktning -
är en önskan att lämna dig.

låt ingen av oss förråda dig
låt mig dö för din kärlek
- var mig nära i min dödsstund


min kärlek var aldrig din
att ta





Fri vers av Hedda
Läst 372 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-23 23:15



Bookmark and Share


  Per Rydberg
"avskalad till hjärtat,
brusten
och oren,"

Upptakten får mig
att uppfatta diktjaget
som att hon offrar sig
för någon samtidigt
som hennes känslomässiga
tillhörighet finns
någon annanstans.

Texten är såå stark!
2006-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Hedda