Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så sällsamt irrationella känslor. (Som liten hyste jag en obegriplig rädsla för rapsbaggar. Jag brukade drömma mardrömmar om att jag hade sängen full av dem. Pyttesmå svarta skalbaggar överallt.)


Rapsbaggar

Det finns saker som jag tänker på om natten

hur många av hennes dikter
handlar ännu om dig
har de en vild eller varsam saknad

vilka av linjerna kring hennes ögon
drogs med ömsint penna
av era sömnlösa nätter

hur kändes det inuti
när hon törstade så efter dig
att hon korsade havet

jag myllrar om nätterna
tankarna är små som rapsbaggar
men rapsbaggar finns




Fri vers av Grävling
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-11 01:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling