Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morning has broken


Djävulens verkstad

Jag ser framför mig en tyst, nattvåt äng.
Älvorna har slutit sig samman, förtätats och omvandlas till ett kompakt, geleaktigt, ändå fullt genomskinligt djurkroppsliknande väsen.
Det ändrar svagt form hela tiden.
Som en amöba.
Konturernas svaga streck ger mig emellanåt illusionen av ett rovdjur.
Något rött växer fram och börjar pulsera i mitten.
Det låter som ett hjärtas slag som bryter tystnaden.
Något svart i det som kunde vara huvudet, bildas, ser ut som en ärta, växer.

En ny ring av älvor börjar sakta bildas utanför, suddiga och nu neonfärgade och med ett klumpigt hoppande som kontrasterar mot skira älvors dans.

Hjärtljuden blir starkare.
De klumpiga, hoppande älvorna liknar nu hoppande bockar.
Jag ser horn
Jag anar en svans med hullingar
Vissa sänder ljungande blixtar mot det pulserande röda.
Det reagerar.
Det svarta suger åt sig sin del och växer.
Den geleaktiga djurkroppen växer.
Dess formformändring blir hetsigare.
De neonfärgade uppträder än mera intensivt.
Hotfullt.
Blixtarna börjar spraka. Mullrande hörs i fjärran.
Atmosfären börjar ge associationer om en urladdning.

Det ligger naken erotisk laddning i den våta luften.

Någon ska förföras.




Fri vers av erkki
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-11 10:58



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
oo så bra!!din fantasi är ju bara makalös i alla lägen vad än du skriver om din skrivarpassion alltjämt guppande fram ochden sköna glimten i ögat ja helt ljuvligt känslan här vilken spänningskänsla från första rad och bilderna pluppar upp allteftersom i eskalerande takt och ger mysfaktor..så är det för min del!skön är du Anders!


Djävulen gör sitt drag
kanske blir det jag idag !
kanske dig han fångar in
och slukar den beske Hin!
applåderar denna dikten din!!!
2012-01-14

  Seglaren
En bra suggestiv text.
Det kan lika gärna vara ett manus till en kortfilm.
Snyggt jobbat!
2012-01-11

  lodjuret/seglare VIP
läsaren av texten är nog först ut
2012-01-11
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki