Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
man säger att man inte vill ha tillbaks sina fångar igen, men man får i alla fall ut hatande människor i samhället, troligen mer hatande än innan. "fångvård"


Fångvårdspolitik


Jag har på senare tid fått se och höra om hur den återanpassande tanken med fängelse ska fungera i praktiken. Tydligen så går det ut på att djävlas djävlas djävlas

Det snackas om ”kriminalvård” och att man ska försöka få folk att inte åter hamna på kåken. Samtidigt så, försvårar man allt, alltifrån besök, man har ”interna” priser på allt, Internas priser på porto är t ex minst 20% högre än ute, ”lönen” är räknat i kronor, snacka om småkronor kanske rentav i ISHOCKEY MODELL eller nåt. Intern priser på hårshampo som kostar typ 10 kr i handeln blir 30 i ”internbutiken”. 30 kr tar flera timmar att ”jobba” ihop med den ”interna” prislistan. Telefon är 20 kr för några minuter och tvärtom, d v s att de utanför hagarna ringer in funkar inte. För de FÅR man inte göra….
Så om det är nånting man skapar inne med denna ”intern handel” så är det ett stegrande hat mot detta ”intern samhälles” funktioner.

Att vakterna åker i fara är inte alls nåt att fundera över, denna förnedring, för prissättningen är en slags förnedring och ett sätt för samhället att djävlas med folk. Det kan ju varken mätas med det på Kuba eller Djävuls ön men, det bygger på samma linje, man ska ställa till förtret medans man utåt hävdar att, ”man inte vill ha tillbaks sina fångar”…

Men det förakt som kriminalstyrelsen sprider med sina beteenden är nåt som talar mot att det kommer ut fredliga medborgare som vill göra rätt för sej. Tvärtom!
Det är inte så förvånande att både det ena och det andra som händer innanför dessa murar….

Man låter inte ens brev som ska skickas komma iväg i normal tid, man låter dom ligga i dagar, ibland veckor, så de kommer fram långt senare än de ska, på rent sattyg… en fick efter jul 5 st brev från samma person, skickade på olika vardagar… en annan dag, 2 brev ett kort, alla med olika avsändningsdag…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 118 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-11 18:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Är detta sant så är det ju fruktansvärt.
2012-01-11
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO