Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De högervridnas vridenhet



De högervridna använder Sovjet
Och dår kommunismen som avskräckande exempel
När de i själva verket ser mer gemensamt i dess system
Med de diktatoriska ”enmansvanstyre staterna”
Som funnits så ofta och kallats för
”Höger diktaturer”

Men de är ju liksom så vridna
Så snöret i deras näsor räcker inte till
Ens att ställa näsan rakt, än mindre något lite
Till vänster… ens för att avläsa fakta…

De är liksom t o m värre än en bekant som under många år
Vägrade att ens dricka Pripps
Han tog vatten om de inte fanns Spendrups
Högern ser hellre att pengarna rinner ur landet
Men att det kallas ”fri företagsamhet”
Än att jobben betalas normalt till de egna landsmännen

Fick de så skulle de flytta alla åldringar
Till Estland, Ryssland eller Polen
”eftersom de inte fattar nåt ändå”
Det är inte så långt steg emellan de Rumänska barnen
Eller nåt ännu värre (varför ska de få finnas?)

Vi ser redan idag, hur man totalt struntar i
Allt och alla, utom sej själva
Man rear ut tillgångar
Och är här och där med på ett hörn….
Ständigt bjäbbar man som en pekingeser skäller
”fri företagsamhet fri företagsamhet”
OCH man tror dessutom själva på att det
Ska lösa ALLT!

Kanske därför de på storebrors vis försöker
Förfalska historien, som moderaternas parti sekreterare




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 94 gånger
Publicerad 2012-01-13 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO