Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utraderad

Uppdaterar explorer
Kunde behöva en uppfräschning jag med

Tänker tillbaka...

Kom hem från skolan
Hungrig
Kylskåpet var tomt utom ett paket leverpastej
Mamma hade nog tänkt på mig

Jag ska aldrig ha så tomt i mitt kylskåp
Bestämde jag mig tidigt

Jag har tappat dem som förstår
De som aldrig förstått har gått

Jag gick med knytnäven hårt pressad
Alla uttryck utslätade
Alla känslor utsuddade
Ingen ska få tillfället att se mig
Så var det i tolv skolår.
Långa år.
Tack vare vännen som förstod
Klarade jag mig.
Tack vare färgerna och penslarnas magi
var jag nästan fredad.

Jag hade inga tankar för min framtid.
Det skulle få bli som det blev
Vad hade jag att begära?
Jag tillhörde inte de lyckligt lottade.
De med leendet och viljan
De med föräldrar som visste råd

Jag famlade sjäv i mig själv
Fritt fall ibland
Härligt och ensamt
Skräckfyllt och utan tvång

Jag passade aldrig in
Och än idag är det så
Hur jag än försöker

Men jag har mer än leverpastej i mitt kylskåp
och explorer´n är nu installerad.




Fri vers av Sanna i badet VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-15 01:22



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Mycket tänkvärt.
2012-02-01

    Bodil Sandberg
En mycket bra dikt där man finner sorg men ävenså en stor portion självdistans - applåder!
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Sanna i badet
Sanna i badet VIP