Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inga lagar behövs numera...

Nu stiftar domare och domstolar
lagar på egen hand. Det som gällde
innan gäller inte längre...

En rattfyllerist får lägre straff
än om det hade varit en nykter som
åstadkommit samma sak som
rattfylleristen gjorde...

Eftersom rattfylleristen inte
var riktigt tillräknelig vid
det tillfället brottet skedde...

En man tror jag det var, han hade mördat någon
och var då stupfull, då säger advokaten
men då vet man ju inte om han hade
tänkt mörda alls, vad vet man om hans
tankar, nu skall eventuellt domen
han fick göras om eftersom
han då inte heller var helt
tillräknelig när brottet begicks...

Så nu undrar jag, kan en domstol helt
plötsligt ändra föreskrivna regler...
Att super man sig full, då ändras
lagen till ens fördel...

Jag undrar om de som skall se till
att lag och ordning följs har blivit
helt tokiga... Då de anser att
strafföljderna bör lindras då
förövare varit onykter då brott begicks...

Jag tycker alla domare i alla domstolar
skulle säga till onyktra som begått brott
precis som en pappa sa till sin son när
han kom hem stupfull för första
gången.

Sonen hade smugit tyst in och lagt sig
tidigt på söndagsmorgonen efter den
våta festen. Förstod att hans pappa
skulle säga några väl valda ord till
honom när båda satt vi frukostbordet.

Och mycket riktigt när han kom in i köket
senare på morgonen satt pappan vid bordet.
Pappan spände ögonen i sin son och sa så här:
- Ett skall du bara veta! Du kan aldrig komma
hem och ursäkta dig med att du var full det
var därför på grund av spriten som det
blev så galet. Men den ursäkten kan
du ej komma undan om du gjort
något fel... Så för mig har du
samma ansvar för det du
gör även om du inte är
nykter...

Sonen sa sen till mig, att hade pappan
radat upp förmaningsregler hur mycket
man skall dricka och surrat om det i en
evighet hade han aldrig lyssnat. Men
när pappan sa detta fick det en sån effekt
att det slog till i honom direkt och orden
etsades fast i hans hjärna för evigt.










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-15 22:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt