Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lite om min gud

Han klär sig i skiftande dräkter...
Hans skaparglädje vet inga gränser...
Han genomlyser allt med sin blick
Han flödar genom mej
och genom dej
han smeker mej genom dina händer och ser på mej genom dina ögon
han känns när solen tinar,
när regnet slår mot taket
och sommarens regndränkta dofter svämmar in
och han hörs
i ljudet av vågbrus och fågelsång

varje morgon öppnar han min nya dag

han är i mina hjärtslag och i mina andetag

När ångesten kramar i magen följer han mej genom den,
då är han i dej som orkar hålla om mej genom fasan


Han är ibland svår att nå bakom föreställningar som kan förvränga och reducera honom












Fri vers av bittemi VIP
Läst 433 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2012-01-20 13:08



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så fint sagt om din eller min Gud/ kram
2012-10-10

  Lindha W Gustavsson
Bara såååå vackert!
2012-10-06

  Michaela Dutius
En fillständigt underbar dikt - och en sprakande beskrivning av den som egentligen inte går at beskriva
2012-08-16

    ej medlem längre
Önskar att alla kunde lära känna Gud som du gör i denna fina dikt
2012-07-31

  Larz Gustafsson VIP
Hans Eget Ord kan aldrig förvränga Honom.
Och vi är alls inte alla Guds barn.
2012-07-19

  Anya VIP
Jaa Gud är mycket, fint gestaltat här!!!
2012-07-18

  aol
vi är guds likar alla vi ska upp och förenas med honom han hon är som du säger alltet, vi är intilligens och kött, men så har vi alla en själ som är ren fin som känner hur vi mår den är känslan, som är större än orden, och den dör aldrig,
2012-07-08

    maija tuori
Vacker om Gud ,så upplever jag också min Gud .
2012-06-01

  Bibbi VIP
Så har jag det också.
2012-04-17

  M M Mannheim VIP
En otrolig dikt om Honom! Du kan på ett underbart sätt beskriva det du känner. Det är nästan att det är onödigt för mig att skriva något mer och bara läsa dina alster.
2012-01-26

    lory
vi har lika gudar...mmmm vackert
2012-01-21

  Lars Hedlin
Mycket fint om just din gud!
2012-01-21

  aol
underbart skriftar du,
2012-01-20

  marie-helene
Vacker text och bild av Gud som jag också uppfattar Honom
en med stor kärlek,tålamod och en som driver ut all ångest..
Tack för din fina bild..
2012-01-20

  Seglaren
Du har en trygg gudstro.
En deltagande gud som kan ses
i medmänniskor.
Om gud är kärlek
så finns gud varhelst kärlek är.
2012-01-20

  Flickan utan namn
Tycker om
"varje morgon öppnar han min nya dag

han är i mina hjärtslag och i mina andetag"

Fint skrivet
2012-01-20

  Bjarne Nordbö
din gud är lik min. till skillnad från den som predikas med STORA bokstäver på denna sida så ofta. Gott.
2012-01-20
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP