Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvet

Arvet
trängde undan dig

Den blekaste blomman

Den tystaste bönen

Den nästan upphörda blinkningen



Arvet
Arvet trängde undan dig

De avmätta vindarna

De trötta stegen

Novemberljuset
som sover i soffan

Åren faller



Du häller färg
till hösten

blått rött brunt gult

Som blir regn

Regngröt

Dimma


Kan du se dig ta form?

Hur ska en människa synas?

















Fri vers av bittemi VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-11-05 17:25



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om det inre spelet i texten. Du fångar det så precist. Besjälningarna är på pricken. Vändningen i slutet med frågeställningen är verkligen adekvat.
2023-11-09

  Marita Ohlquist VIP
En bra text, väl värd att fundera på.
2023-11-06

  KYREUS of Sweden
= sista frågan i detta
särskilda poem.

Mitt svar:
det enda som har värde
är att vara sig själv.
(Men, vet man om sitt
´sig själv´?)
2023-11-05
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP