Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min vän bad mig skriva en text innehållandes orden broccoli, X-box och storm. Jag blandade in ett brustet hjärta och vips förvandlades det till en text om att fly verkligheten och inte vilja inse vad som hänt. 




Broccoli och blå fingrar

Jag måste bita mig i fingrarna

Med fingertopparna dela broccolin i tusentals små delar

Förvandla det trädliknande till oigenkännlighet

Bara för att hålla tankarna borta

För att låta bli att klicka på ditt namn

Skicka iväg ett enkelt facebookmeddelande

Där jag skriver att jag har förlåtit dig

För det är inte sant

Det är inte sant

 

Jag förvandlar mitt huvud till en X-box

Spelar bort timmarna

Tankarna

Och den klibbiga och stickande känslan

I bakhuvudet

Den som berättar för mig att det är okej att gråta

Men skärp dig nu för fan

Du har ett liv att vårda

Har inte tid att sitta och

Slå ner utomjordingar och

Störta bilar från Eiffeltornet

Hoppa över brinnande byggnader bara för att rädda en illusion

Nej

Stoppa ner vapnet och sluta slåss mot zombies som bara finns i din skalle

Inga spel eller tankar kan rädda världen

Från oss själva.

 

Men stormen i tankarna jag försöker dölja

Drar fram som en orkan

När ett chattmeddelande ploppar fram på skärmen

Innan jag ens tagit mig igenom halva broccolin.

Jag måste bita mig i fingertopparna

Bita hårdare

Dela snabbare

Störta bilen från pyramiderna

Besegra de där blodsugande utomjordingarna

När du försöker nästla dig in i min värld

Det finns ingen plats

Ingen plats för dig nu.

När mitt lillfinger skiftar i grönt, gult och blått

Och broccolin ligger framför mig

Oigenkännlig i

999 små gröna bitar. 




Fri vers av Sanna Hedlund
Läst 431 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-01-16 16:18



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en kul anrättning med de ingredienserna ;)
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Sanna Hedlund
Sanna Hedlund