Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärnfrågan



Minns inför kärnkraft omröstningen som vi som var med då, även om man inte fick välja än, vaddå ”det gällde ju bara våra liv och vår framtid” men man fick inte välja om inte man var 18… nu valde ju ”vi” eller dom, eller så. ”Avveckling men med förnuft” 2005 skulle all kärnkraft vara nerlagd . Det lovade dom, Palme, Fälldin, Boman, m fl och kanske framförallt Per Unckel, som avled för nån månad sen som dock var en s k ”Linje 1 general” men enligt han så skulle all kärnkraft vara borta, 2005.

Men det tog sin tid och de finns en hel del sånt kvar, än idag, trots alla löften, visserligen lever nog endast Fälldin numer av de som verkligen var med och bestämde… och han lämnade politiken för längesen. Men ändå, tystnaden runt detta visar om inte annat att politikers ord inte är vatten värt egentligen, de bryter det precis lika lätt som man knäpper en lus eller nåt.

Men oavsett med detta så idag, står vi där med en kärnkraft som vi under 50 inte fick vara med om att rösta om ens. Bara de som idag är över 50 fick vara med om denna omröstning som faktiskt berör oss fortfarande och, inte ens de resultat man fick fram då, inte ens det är ju vare sig intressant eller, följt…

Märkligt egentligen men om man ser och hör Borg och andra, som faktiskt räddades av oss ”nej röstare” i den senaste folkomröstningen.. går ut och säger saker om att man öppnar för € med fast vi röstade bort det. En vacker dag så försöker man köra över oss därmed, ”vaddå vad spelar det för roll att man röstade bort € det skiter väl vi i nu…” precis som våra politiker alltid gjort…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 154 gånger
Publicerad 2012-01-17 18:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO