Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fashinerande kortsiktighet



Man fachineras av de som tror sej tjäna pengar på, högre bostads värden.
Medans sanningen är att ”alla” förlorar…
I princip
Ja utom bankerna förståss…
De pungslar ju alla och överallt så om det blir dyrare
Så blir det mer inkomst, till den grupp i samhället
Som verkar mest oseriösa, av alla i samhället
BANKERNA

Nu sjunker priset lite och vissa gnäller
Men de enda privatpersoner som tjänar på prishöjning
Är de som precis köpt ska köpa sin första, lägenhet eller hus
Eller om de sålt innan de ska ”byta”
Köpa nytt…
De som förlorar mest är de som köpt nytt
Men inte sålt sitt gamla

I slutänden så förlorar de flesta i alla fall
Men de som vill gå runt och slå sej för bröstet
Och säga ”jag köpte för 2 m nu är de värt 3”
Vilket är vanligare än man tror
Ibland undrar man om de inte är dom som hela tiden
Ser till att det inte byggs nytt i vårt land
För ”marknadens skull”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 117 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-18 07:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO