Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det handlar om vilja, eller kanske i detta fall, ovilja....


Det vore lätt att stoppa SMS lån



Det vore lätt att stoppa SMS lån, det vore enkelt att stoppa det…
Man sätter max % på räntan med lagförning
Och straffar de som ev går över den men
Det kallas väl ”fri företagsamhet”

Så även för de som ”lånar” utomlands för att smita från skatt
De får bara dra av den maximala ”lagliga” räntesatsen
Och man kunde publicera namnen på de banker som står bakom det hela
Och personerna i dess styrelser…
Om man ville…

Men det verkar man inte heller vilja, eller nåt…
Varför vill man inte det…?
Kan man fråga sej?
Säger Wallenbergarna och de andra ifrån?
Och regeringen står, i givakt!

Eller faller denna typ av vidrighet under ramen för
Det (regeringen) de kallar
FRI FÖRETAGSAMHET?




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-19 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO