Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen utanför



Alla dagar som varit,
blivit förflutna
och lagda som slutna
rum vid rum
till ett osynligt hus
dit ingen går
utom jag
av igår

Idag
är jag här,
utanför
och ändå där,
som för sent

Så mycket tystnad -
bland alla ljud
och blandade röster

Så mycket kyla -
trots all värme

Så mycket bortom -

alltsammans övergivet
där jag en gång var
nån gång i livet

och dit jag stundtals
tvingas åter

Därinne ligger
det förflutna
som ett hjälplöst barn
och gråter





Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 822 gånger och applåderad av 42 personer
Utvald text
Publicerad 2012-01-21 17:27



Bookmark and Share


  Minkki VIP
starka bilder - återvänder genom att bokmärka
Triptyken "Så mycket" sammanfattar,
slutet smärtar


2021-02-28

  Respons VIP
En dikt som berör och manar till eftertanke.
2014-11-22

    ej medlem längre
Tvekan i befintligheten
vad gör man med sitt nu
när gårdagen är det man känner till
och morgondagen något av en fruktan
2012-07-29

  lodjuret/seglare VIP
En underbar text
så skenbart enkel i sin storhet
2012-05-14

    Madeleine Ågren (Maduska)
Jamen - det är ju precis så förtvivlat så! Tack för att du formulerade så bra, och svidande.
2012-05-13

  Carola Zettergren
Alldeles ohyggligt bra detta, en verkligt välförtjänt stjärna.. Tack, den här sparas omedelbums!
2012-05-11

    ej medlem längre
Jag tänker på ett förfallet hus nånstans i norrland som varit ett barndomshem åt någon och som man åkt till decennier senare...
Ett mycket bra val av dikt till poeter.se första sida!
2012-05-10

    Shush
Fantastiskt!
2012-05-10

  Sunlight
Helt fantastiskt skrivet.
Läser fler dikter, och upplever mjukt målade ord
väl valda
faller stilla som flingor i mjuk snö
2012-01-24

  Kristina Wallbing
Det är är en dikt jag stannar länge vid. Oerhört väl skapar du känslan av det förflutna och känslan av att inte nå. Även fast man ibland måste försöka.
Åh, vad tycker om den här dikten. Väldig, väldigt mycket!
2012-01-22

  Michaela Dutius
Orden fattas mig - du har lyckats beskriva sorgen som bor i allt....bristen i överflödet.
Tack!
2012-01-22

  Peter Olausson VIP
sorgesam, äkta, igenkänning - gratulerar till en dikt som kan läsas gång på gång.
2012-01-22

    ej medlem längre
gillar!
2012-01-22

  Ingela Svenson VIP
Så starkt, sant och sorgligt! I den
ensamheten är ingen lycka, men sanning
2012-01-21

  Julio VIP
mäktigt Jan, du levererar
2012-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP