Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den krassa verkligheten



Henrietta Lacks
Celler har ”tagits” av vetenskapen
Hon dog och hennes barn
Och barn barn levt i armod

Medans den amerikanske läkemedels industrin
Tar för för sej och gör miljard vinster
På det som tagits av, henne
Innan hon dog

Och då är det inget snack om ersättningar
Som för patent och sådant
Då tar man bara för sej av det som
Någon ”bjuder på”, sina celler
Utan att ens fundera på nån ersättning




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 102 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-22 00:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO