Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden som går



Ibland blir man påmind om tiden, tiden som går
Som igår
En limtub, jag minns när jag köpte den
Det var, längesen och jag tittade på datumet
Minns jag
Idag så är den urplockad ur limhållaren
Och jag såg att det stod ”12/02” på den som utgångsdatum

Datummärkt, som filmer brukar va
Ja eller brukade nu står det på fotot i kameran
Om man vill, 21/01/2012
Ja eller bara 12 på slutet
Men likväl, datum
Liksom när man sparar ner
Som på gamla färgfoton som ofta hade samma
På den vita kanten runt som nu är borta sen många år
Liksom, f ö som faktiskt foton är borta

Ingen använder foton längre, känns de som
Ingen använder dia heller
Jag har massor med fotoalbum
Och drösvis med diabilder
Men i framtiden va ska de dom säga
Eller leta efter för att se

”Jag ska bara rota i farsans hårddiskar”
kanske blir det man så säger för att se i
Framtiden, se nutiden, som forntiden
Och i bästa fall så står det nedladdningsdatum
Annars så kan de va daterade när som helst
Om datorägaren är slarvig och lat så står det på alla
80/01/01
För alla vet ju att datoråret noll, dess nollpunkt s a s
Är just den 1:a i 1:a 1980.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 95 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-22 08:20



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2012-01-22
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO