Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Broileri--S-men


Med alla dessa ”nya” namn på partiledare så undrar man, finns det nån i detta myller av byråkrater som kan uppvisa sej ha nån slags erfarenhet av arbete? Ett riktigt arbete, i näringslivet, inte bara pappersvändare på nåt kommunal kontor? Som ”man” förmodligen fått med hjälp av sin far, eller vänner, eller vänner inom partiet till han eller hans far….

NÅN som vet hur det kan vara att frysande går till jobbet i snöglopp. Eller som fått räkna kronorna då när pengarna närma sej slutet innan månaden gör detsamma?

Nån som inte indoktrinerats från unga örnar och framåt för att med sina ”vänners hjälp” klättra på byråkratstegen som en slags ”Önskningens stege” från Ferlins dikt med samma namn.

Nån som är människa först, och socialdemokrat i andra hand….

Jag tvivlar men kanske, hoppas än…


I värsta fall så blir de nån likt den där idioten till Moderat som stack ut hakan, och som för några år sen vräkte ur sej att ”stockholmare är smartare än andra”… (hon sticker visst ännu ut hakan) vilket kanske lätt motbevisas med att ”de faktiskt fortsätter att bo i Stockholm med dess bilköer”
Moderatledning anser tydligen inte att detta idiotiska påstående är till förfång för en ”poltisk karriär” därför kan man nog befara att det kommer nån ny idiot… som kommer med liknande påståenden även här.


För tyvärr så handlar det inte så mycket om politik, eller åsikter, det handlar mycker mer om att vara på rätt ställe, nicka med vid rätt tillfälle, och att välja ”rätt”. ”Rätt parti” rätt tillfälle, rätt utfall, rätt ställe att inte finnas, inte vara med. Mycket mindre om övertygelser och, vad man ska kunna göra för landet…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 128 gånger
Publicerad 2012-01-22 16:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO