Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rök, stjärnor


Ute och tar mina bloss
Vill följa med, bli ett med röken
Som virvlar upp mot himlen och alla stjärnor
Allt flyter, jag menar svävar
Ut i oändligheten
Jag vill vara överallt
Men det är gränslösheten som gör mig instängd
Ingen kan vara allt
Och istället blir allt ingenting
Bara i drömmarna upplever jag vad som finns inom mig
Men uppvaknandet sker alltid i samma bur
Den jag byggt åt mig själv
Utan att riktigt inse
Vad jag ville göra av mitt liv
Jag vande mig aldrig vid att välja vägar
Istället bredde jag ut mig
Och försökte snudda vid allt som jag bara kunde
Men har aldrig lyckats få något fast grepp
Om någonting av allt som jag kom åt
Allting har glidit mig ur händerna
När jag ständigt sökt annat jag velat ha
Nu hittar jag mig själv istället här
I försök med att greppa efter rök
Med mina bara, tafatta händer
Vill bara någonsin lyckas fånga något
Är desperat efter någon slags väg
Att följa mot ett mål, något att hålla fast
För just nu är jag bara röken från mina cigaretter
Som skingras för vinden i nattluften
Och där får ge upp alla försök
Att sväva upp till skyn, att vara överallt,
Bli ett med perfektionen, och fånga alla stjärnorna




Fri vers av FeverishThoughts
Läst 195 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-24 22:21



Bookmark and Share


  Arne Ugglemosse
Vackert. Men bli kvar i din kropp, det råder jag dig.
2012-01-24
  > Nästa text
< Föregående

FeverishThoughts