Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag på sjön


kammaneter

vi styrde direkt
på fjordskärs fyr

vi fick sill
där igår

ekona
på skärmen
kunnde inte
vara bättre

svagt blått
i små
oprecisa klumpar
efter botten

vi satte västeröver
från fyren
mot nidingen

hjärtat bankade
3 länkar gick i
Tomas skötte garnen
linor ,draggar ,vakare

två fingrar
ett garn kvar
nu kommer hanfoten
dags för frikoppling

vi gick inåt rännan
de fina klumparna
försvann
i stället stora sjok
på skärmen

vi vände
gick ut över
de satta länkarna

ekolodsbilden
visade på
fulla garn
och satte fart på förhoppningar

vi drog länkarna
1 efter 1
en seg gelemassa
ramlade ur maskorna
kammaneter

vi tittade
på varandra
maneter
i slutet
av januari

fantasi
någon gång
ska vi hitta
verkligheten

havets silver




Fri vers av tom boreland
Läst 304 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-01-24 23:42

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ingela Svenson VIP
Bolinopsis infundibulum!
2012-01-25

  Ingela Svenson VIP
Flyktingar kanske, från en havets krigshärd?
2012-01-25

  anits VIP
spännande läsning om din dag på sjön
maneter mitt i vintern, det verkar som
naturen är upp och ner
2012-01-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland