Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känslor


tomheten flyter in

den gamle och havet
kisande ögon
äter horizonten

hur många garndragningar
är projecerade i armarna
hur många ryssjor
hur många hummerkupor

vintervinden biter i huset
vedkorgarna med sommarsvett
värmer

du längtar gamling
efter din ungdom
efter somrarnas älskog
med vattnet kluckandes
i strandstenen

det knastrar i vedspisen
ett ljud i tystnaden
vinternattens mystik




Fri vers av tom boreland
Läst 581 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-01-26 00:31

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    lenakarin
Fin! Lite sorgesam men inte sentimental
2012-04-15

    Mymlan.
Det kryper lite under min hud när jag läser detta och jag önskar att jag var lite friare, lite närmare havet.
2012-01-27

  Ninananonia VIP
Berör... vacker...
2012-01-27

  anits VIP
Mycket fint och
känslosamt skrivet
2012-01-26

  Sonja Sidorow Lapington
evigt är temat och inte åldrigt.....bara livsvisdom
2012-01-26

  Ingela Svenson VIP
JO du, sentimental blir man, med åldern!
2012-01-26
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland