Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... fiende eller kamrat, kan man undra, tveeggat är inte bara svärd eller knivar


Kärlek och hat


En dum djävel vill slippa straff
För han ”hade inte uppsåt” att skada
Sin flickvän när han högg, sin flickvän
”han hade inte uppsåt att skada” säger han
idioten och har skamlöst nog överklagat
Ändå upp till högsta rätten

”han var bara full” säger han
Därför vill han slippa straff
De finns ingen skam i vår tid
På många håll

Han hade säkert uppsåt att bli full
När han drack så det är ingen förmildrande omständighet
Och hans ”flickvän” svävade mellan liv
Och död av hans svingande med ett
Dödligt svärd utan uppsåt…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 119 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-26 11:52



Bookmark and Share


  Hanna Mari Wallin
snyggt skrivet

man undrar finns det uns av skuld och skam
hos personen i frågan?
2012-01-26
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO