Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Folk hyrs in för skaderisken



Folk hyrs in till lager och tungjobb
För att de ska göra det hälsofarliga
Och tunga jobben… där

Det är väl den ”nya ekonomin”
Man struntar i att ordna arbetsmiljön
Man skickar dit såna som man slipper ta ansvar för istället

Och man behöver inte ordna arbetsmiljön, man hyr in nytt
Lite som på 1800 talet och arbetsgivarna visat åter igen
Att de aldrig är att lite på, bara pengar gäller för dom


Och skador s k skador i arbetet kallas det väl
Sen arbetsskador slipper man stå för, de får lida pin istället
De kan väl tacka Schlingman och Munkhammar för det

Ett utnyttjande med regeringens goda vilja och än värre
De uppmuntrar till det, allt för att säga nåt bra om sina ideèr
Folk får lida och alla vi får betala för det




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 129 gånger
Publicerad 2012-01-26 16:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO