Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Märkliga kompetenser



Det är lite lustigt
Allt är baserat på
Variabel lön den ska handla om
”kompetens” vem nu som ska bedöma den

Och allt är ”kompetens”
UTOM om en man tjänar mer än en kvinna
Då är det helt plötsligt nåt annat
För det kan inte vara så att en man
Har högre kompetens än en kvinna..

SÅ eftersom alla kvinnor som tjänar mindre
Än motsvarande män, ja nästan i alla fall
Så måste man du kompensera för
Den kompetens som är komplicerad…

Så vad hände med det gamla om ”lika lön”
Och ännu längre när man tala om annat
Sånt som ”solidaritet” ”lika lön”
Inte bara för lika jobb utan att alla behövs
”en utjämning bör ske” sa en man som besökte oss en gång
när han tackade för maten som mamma bjöd på…

det är väldigt lite utjämning
Mer nåt slags ”utskämning”
Eller den omtalade egoismen…
Men är de som ska bestämma kompetenta nog?
Att avgöra kompetens..?




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 135 gånger
Publicerad 2012-01-28 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO