Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland det tråkigaste som finns här i livet

är att behöva betala sina räkningar
Skriva ner sitt kontonummer på alla avierna som ska betalas in
och skickas in till Privatgirot
Det som man måste göra en gång i månaden
Det som hela tiden håller en på halster
Det som tvingar en att ständigt gå och jobba och slita
Det som ständigt gör en lite fattigare, då man nu inte råkar att vara någon miljonär
Men man får trots allt handla en hel del på krita
då man sätter sig i ännu mer skuld
Och då man måste beräkna hela månaden med de få korvöron som blir kvar i plånboken
Och då man måste vrida och vända på vartenda krona
Men hur man än vrider och vänder på kronorna, så får man ändå i slutändan
stå där tillsammans med fattigjona...

Och nu så måste jag börja skriva ner mina räkningar åter igen
I alla fall för den här månaden
Ja, och jag vet att jag redan är lite sen
Men det är såhär tråkigt som jag tycker att det ändå bara är...

Ken Cassel
29/1-2012.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-29 18:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel