Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack snälla


Tack snälla
Är det nya orden sagda som om
Det bara var, det de var
En klyscha, ett ord, eller två
En klyscha som inte betydde nåt men, det används nästan varje dag
Som det amerikanske ”How are You”?
Utan nåt som betydde ett enda dugg bara en mening
Som svaras med, ”how are YOU”

Och det är inte ett enda dugg som innebär ett uns av
Intresse eller omtanke bara som
Ett ord, en vana nåt som bara är ordbajs av den mest vana
Ordbajsaren på det området som är ”Tilde de Paula”
Tack snälla…. Och sen inget mer
Var han, hon snäll eller var det snällt det som gjordes
Eller var de nåt annat, och om nån inte
Uppfyller kraven så blir dom inte kallade för ”snälla”
Utan kanske bara får ett tack

Men ett ärligt tack känns nog mer än ett
Tack snälla utan innebörd, kan man tro
I alla fall…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-01-29 18:33



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har också tänkt en del på det där. Ser det som signum på ytlighet.
Det är bara jobbigt när människor frågar utan att egentligen vilja veta.
Därför skrev jag för en tid sedan att jag funderar på att svara att jag har prostatacancer eller AIDS eller att jag är självmordsbenägen. Det senare har jag faktiskt redan använt och skelettcancer körde jag med en gång,
Och ibland, när folk frågar: "Är det bra?" (slentrianmässigt) svarar jag: "Ja, ibland". Eller helt enkelt: "Nej."
2012-01-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO