Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När allt är trasigt

Det är de där kvällarna
när livet sliter sönder mig
och skär bitar genom mina
dukar

När inte ens det mörkaste röda
jag penslar vittnar om kärlek

När allt är vitt där utanför
och jag känner mig som
ett barn av solen slungad
till isdrottningens land

Frost kring själen
trött i sinnet
och mina färger vill inte stråla

Jag målar mina dukar
med allt som gör ont
och skapar ansikten ur
det förflutna

Jag minns en kvinna
som målade sina fönster
svarta för att slippa se
ut på en allt för hård värld

Har alltid tänkt att domen
hon gav sig var allt för hård

Men i kväll målar jag mina
fönster med

och önskar
att något ska bryta igenom




Fri vers av mariann
Läst 472 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-01-22 21:22



Bookmark and Share


    Oprofessionell
Den här är nog den bästa som jag personligen läst av dig, gillar stenhårt bilderna dina ord får mig att se i mina tankar, Underbart !
2006-01-23

    anakin
En otäck tanke är det... att måla fönstrena svarta... obehagligt.
"ett barn av solen slungad till isdrottningens land" är mycket vackert!
(Har du läst eller sett Narnia? Påminner om det...)
Vilken konstnärlig dikt! Håller du på med dukar på fritiden?
2006-01-22

  Tove Meyer VIP
i denna iskalla natt så känner jag verkligen igen mig i det du skriver. det är vitt där ute men svart inuti. du skriver så vackert och fångar känslan precis...
2006-01-22

  arie
"När inte ens det mörkaste röda
jag penslar vittnar om kärlek"

tycker om lågmäldheten i dikten och hur den nästan skulpturerar fram dess känsloläge och det blir nästan som ett färgackord i en blå timma en vinterkväll...

jag kan uppleva mig själv stående på gatan nedanför och tittr upp emot fönster, där ett stearinljus brinner med en stadig låga och sprider sitt sken ut i vinternatten...


"När allt är vitt där utanför
och jag känner mig som
ett barn av solen slungad
till isdrottningens land"


dikten ger rymd, skapar en känsla av ett finstämt, milt men ett mkt starkt sken i vinternatten och närvaron oc känslan till färgackorder far beyond de blå tonerna....som ännu inte slagit ut, nästan som om tavlan, dikten vill spricka ut färger!



tack för en mkt fin dikt
2006-01-22
  > Nästa text
< Föregående

mariann
mariann