Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EN GÅNG ÄLSKADE DU MIG

 

 

Jag har älskat dig

så länge nu

 

Varje natt är du min

ligger så vacker intill

 

Ömt väcker jag dig

om morgonen

Viskar ditt namn

Du öppnar ögonen

Ler

Ser mig

som jag ser

dig

 

Så var det

i lyckans tid

 

Men verkligheten är

att i varje del

är du sluten

Du kurar som en katt

skyddande sitt revir

 

Påminner mig om att du

inte en gång utan

underbart många gånger

sagt:

"Jag älskar dig"

 

Men nu när jag känner

hur du glider utom räckhåll

stannar det mesta jag vill ha sagt

inom mig

Därför svamlar jag dåraktigt

medan vissheten

slår och slår sönder

de sista spillrorna

 

Jag kan inte få dig att älska mig

Jag kan inte droga ditt hjärta

Jag kan inte stänga dig inne

 

Mitt hjärta säger att jag kan

inte leva utan dig

Min själ gör uppror

om du inte stannar

 

Men jag vill att dina ögon

skall lysa som förr

Att ditt vackra skratt

skall höras av någon

Att hela ditt ljuva väsen

skall vara lyckligt

 

Därför vill jag att du går

 

Mitt hjärta säger så

 

För jag älskar dig

 

 




Fri vers av Söderman
Läst 452 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2012-02-15 15:36



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Vilken njutning att läsa denna text.
Så fint och ömsint du beskriver kärleken
och känslorna.
Att ge någon fri som man älskar är svårt.
2013-01-02

  alvan
Den här kändes väldigt äkta. Det svåra i det stora... En stark text med ett innehåll jag tar del i rad för rad. Smärtsamt och rent.
2012-08-23

  Gisela Nordell
vacker poesi som får mig att verkligen njuta!
bokmärker med detsamma!
2012-03-06

  Glensan
Otroligt vackert
Berörde mig starkt
2012-02-19

    Birgersdotter VIP
Den berörde mig mycket..så öm och kärleksfull
2012-02-18

  Maj-Lis VIP
Berör
2012-02-16

  Ninananonia VIP
Villkorslös är din kärlek.. den vackraste ...
2012-02-15

    ej medlem längre
En enormt berörande text..
2012-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Söderman
Söderman