Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyktorna i trädet


Ser du lyktorna sa mamma
Lyktorna i trädet
Jag såg
Det är en fågel som gör bo i grenarna genom att fläta dom
Sa hon
Som en grönlykta med massor med blad

Fast egentligen så är det änglar
Sa hon
När jag försvinner så kommer jag att göra dom för dej
Sa hon så se noga på trädet
För de syns inte så länge det är några dar
När björkarna grönskar, på försommaren

Då ska du se de gröna lyktorna och minnas mej
För kanske jag inte finns här så du kan se mej
På det viset, fortsatte hon
Om jag inte är här nästa försommar
Så ska du se
Sa hon igen, kom ihåg mej då
Och, jag mindes de stora gröna lyktorna
Hopvävda grenar i björken till minne av
Mej och att jag ser på dej, övervakar




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-01-31 09:54



Bookmark and Share


  marie-helene
Åh vilken vacker text...
2012-01-31
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO